Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Articole de calitate
Conținut recomandat
Jucatorii unirii urziceni bucurandu-se dupa gol.jpg

Unirea Urziceni a fost un club de fotbal din Urziceni, județul Ialomița, România. De la înființare din 1954, și până în 2002, echipa a evoluat cu precădere în eșalonul trei, purtând de-a lungul timpului mai multe denumiri: Aurora, Avântul, Ferom, Agricultorul și în final Unirea. După preluarea echipei de către un potent om de afaceri, Dumitru Bucșaru, clubul și-a început ascensiunea în fotbalul românesc promovând în Liga a II-a și mai apoi în Liga I. Cooptarea în sânul echipei a managerului Mihai Stoica și a antrenorului Dan Petrescu a avut ca rezultate disputarea finalei Cupei României în sezonul 2007-2008 și câștigarea titlului de campioană a României în sezonul următor.

Stadionul folosit de club pentru disputarea meciurilor de acasă se numește Tineretului și se află la ieșirea din orașul Urziceni. A fost inaugurat în 1976, în 2002 a fost renovat și extins până la o capacitate de 7000 de locuri, iar din 2007 este dotat cu o instalație de nocturnă de 1400 lucși. Culorile echipei sunt alb-albastru, iar porecla ei este Chelsea de Ialomița.

La finalul turului sezonului 2010-11, Primăria Chiajna a achiziționat de la Dumitru Bucșaru 50% din acțiunile Unirii. Totuși FRF nu a permis fuziunea celor două echipe, iar tranzacția a căzut. La finalul sezonului 2010-11, echipa a retrogradat în Liga a II-a. Într-un comunicat din data de 6 iulie 2011 s-a anunțat „retragerea clubului din toate competițiile organizate de FRF”.

În prezent, există echipa de fotbal AS FC Urziceni, înființată și susținută de către primărie în anul 2016, care evoluează pe stadionul Tineretului în ligile județene.

Știați că?
Știați că?
Nouméa Phare Amédée.JPG
Știri
Știri
Sag A*.jpg
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
20 mai:
Harta Lumii de Ortelius

Alte aniversări: 19 mai20 mai21 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.